Chovatelská stanice Černobílá elegance

Portugalský vodní pes / Portuguese water dog

Poslední novinky

6.1.2024

Do naší chovatelské stanice přibyly dva přírůstky...Asonny From Elegance a O Jingle Bell Lago Di Fortuna. Obě se zúčastnily několika výstav se super výsledky. Celý text zde...


25.10. 2023

VRH "R" Pandičce a Lambovi se 28.6.2023 narodila překrásná, zdravá štěňátka. 6 kluků a 5 holčiček.....Více zde...


3.4. 2022

VRH "Q" 3.4.2022.....Více zde...


24.5. 2021

VRH "P" 24.5.2021.....Více zde...


23.5. 2021

VRH "O" 23.5.2021.....Více zde...


2.2.2020

Den 2. DUOCACIB - BRNO.....Celý text zde...


1.2. 2020

Dnes krásný den .....DUOCACIB BRNO.....Celý text zde...


12.1.2020

Tak mě ti mojí kámoši říkali, že jsem nějaká moc hodná.... moc jsem to nechápala, protože mám ty dva, .....Celý text zde...


11.1.2020

Hanácká národní výstava psů: 11.1.2020:.....Celý text zde...


3.1. 2020

Právě mě přišlo krásné PF. JAGUAR Černobílá Elegance má na kontě další šampionát.....Celý text zde...


28.11.2019

Medynce začaly padat zuby, už máme tři nové perličky..... přestala tak nějak poslouchat a dělá si, co uzná sama za vhodné.... .....Celý text zde...


4.11. 2019

Že je Mercedes šikovná, o tom není pochyb ....(3 měsíce).....Celý text zde...


16.11. 2019

Ranní procházka s vnukem......Celý text zde...


13.10.2019

Tak takhle si tady žijeme.... / Mercedes Černobílá Elegance / S miskou na vodu hrajeme hokej, někdy si ji pleteme s bazénem... .....Celý text zde...


23.9.2019

Představuji našeho nového člena rodiny.... malou, Velkou Mercedes......Celý text zde...


8.9.2019

V týdnu jsem si udělala fantastický holandský řízek....:-) Chtěla jsem si ho náležitě vychutnat, sundala jsem škrtící díl prádla a dala za sebe na židli... .....Celý text zde...


8.9.2019

To je tak, když jeden sedí u pc a to jedno hov..., co tam je, chce uklidit až potom.... .....Celý text zde...

 

Číst dál...

Novinky 2012

3.11.2012
MVP PRAHA


Odpoledne mě zazvonil telefon, na který jsem netrpělivě čekala. Milča, ahoj Simčo, Arletka má CAC, CACIB a BOB, toto ze sebe vychrlila Milča jedním dechem. Mě to velmi, velmi potěšilo, ale moc nepřekvapilo....u srdíčka mě to hřálo a hned jsem se chlubila všem spolupracovníkům. Známým chovatelům jsem to ani nevolala, protože už znám jejich odpověď.....ani to sem nenapíši, protože né všichni čtenáři mají smysl pro humor....

Takže: Arleta Černobílá Elegance V1, CAC, CACIB, BOB. Arletce konkurovala fenečka z ch.st. Cordata, která dostala známku VD. Arletko a Milčo, ta největší gratulace!!!!

Budu držet pěsti do Nitry, a doufám, že příští rok připojíte ke svému juniorskému šampionátu i šampionát český.


 

13.10.2012
MVP České Budějovice


Tato výstava se nám opět povedla. Zatím co pro rodiče výstavní kariéra skončila, pro jejich potomky právě začíná. Na výstavě jsme měli dvě fenečky z naší chov. st. a pejska s fenečkou, potomky po našem pašákovi Donaldovi z chov. st. Jemalle. Naší konkurencí byla fenka z chov. st. Černý diamant.

K výsledkům:

  • Anabella Černobílá elegance V1, CAC, res. CACIB
  • Brill Černobílá elegance V1, CAJC, BOJ tímto Brillka splnila podmínky pro udělení šampionátu a od dnešního dne se pyšní titulem ČESKÝ JUNIOR CHAMPION.
  • Cool Lady Jemalle V1, CAC, CACIB
  • Casanova Jemalle V1, CAC, CACIB, BOB, BIG 1.

Paní rozhodčí se všichni moc líbili a říkala, že jsou to krásná zvířata. Všem majitelům našich štěňátek moc gratulujeme, obzvlášť paní Eichlerové za splnění JCH a úplně nejvíc paní Markovičové, že stála na té vytoužené bedně jako vítěz skupiny 8 FCI. Konkurence Annie Černý diamant V, bez titulu.

Milí přátelé, fotky dodám dodatečně, co nejrychleji. Jinak, příští týden se rozeběhnou prcci do nových domovů a asi už se nebude dít nic podstatného. Vlastně nééé, ještě pojede naše Arletka letos na dvě výstavy, tak jí držme palce. Zůstaňte nám věrni a ozvu se co nejdříve. Pá pá.


 

29.9.2012
NVP BRNO

  • DONALD tř. vítězů : V1, CAC, CAC ČMKU, NÁRODNÍ VÍTĚZ, BOB. Také dnes splnil podmínky pro udělení GRAND ŠAMPIONA. Dnešním dnem skončila výstavní kariéra našeho udatného Donalda a teď budeme sledovat úspěchy jeho potomků. Doufám, že mimča půjdou ve šlépějích svých rodičů a tak jako oni, budou stejně dobře reprezentovat svoje plemeno.
  • ARLETA Černobílá elegance mezitř. : bohužel hárá, takže se výstavy nezůčastnila, ale její panička nás přijela podpořit.
  • BRILL Černobílá elegance tř. mladých V1, CAJC, BOJ Brilce schází poslední titul do JUNIOR ŠAMPIONA.
  • COLBY Černobílá elegance tř. dorostu VN1 Colby byl zatím v miminkách. Výstavní kruh se mu ale vůbec nelíbil. Od paní rozhodčí sklidil ale více jak vynikající posudek. Překrásný pes, ale jestli budou chtít pokračovat, v dalších třídách už mu jeho chování tolerováno nebude. Colbouši, prosím, snaž se!!!!

Jinak opět sranda.....ten kdo mohl, přijel za náma a zase jsme se hodně nasmáli. Ivča perlila a myslím, že naše loučení bylo také zajímavé. Co vy zúčastnění?

Všem vám moc, moc, moc děkuji, hrozně ráda jsem vás všechny viděla a už se na vás těším, přes to, že jsme se loučili teprve před pár hodinami.

Tak pá pá Simona


 

31.8. - 2.9. 2012
0-tý sraz portíků v Brně na přehradě.

Zatím jen fotky, než napíši povídání. V kostce: sešli jsme se 14 dvojnožců a 9 čtyřnožců. Všichni, kromě jedné fenečky Carči, byli z naší chovatelské stanice. Smečka ji ale přijala za vlastní. V neděli za náma ještě na chvíli přijela paní Mikulášková s Casouškem. Donald hned zaujal místo vedoucího smečky, občas to musel srovnat, není divu, děti musí poslouchat....., ale také když udělali nějakou lotrovinu, za všechno mohl on.

V neděli ráno zaběhli všichni psi do keře a na něčem si evidentně pochutnávali. Všichni jsme křičeli fuj, fuj, ke mě ty pra....První poslechla malá Amy, Zdenča ji hned začala očuchávat a říká je to dobrý, nesmrdí....Jaroušek od Cannyho se šel podívat, co tam ti naši smetáci mají. A donesl igelitku, která byla večer při táboráku plná jídla a pet láhev s pitím. Děcka si také dělaly piknik. Peťa od Bronxíka to zakončil slovy: buďme rádi, že neumějí rozdělat oheň. Zážitků byla spousta....mě osobně se víkend moc líbil. Viděla jsem naše potomky a mám z nich velkou radost. Všichni jsou moc pěkní a skoro stejní. Však jsme si je také pletli, my vlastní pánečci. Ale barvy gumiček to jistily. Já jsem si spletla Arletku s Donyšem, když někdo skočil na stůl a já jsem dala Donaldovi přes zadek a říkám dolů. Milča: ale to je Arleta.....jééééé promiň. Nebo když se chystala Stáňa do hajan a vedla si portíka, křičí na ni Gábinka: mamkooo, ale to není Broník.....(podotýkám, že jsme byli zcela při smyslech).

No, už jsem se zase rozepsala..... Doufám, že snad také někdo napíše něco o srazu na forum. Uvidíme.

Děkuji všem zúčastněným za pro mě krásný víkend a doufám, že nám zůstanou věrni i další roky, kdy už sraz nebude poznávací, ale bude na profesionálnější úrovni.

DĚKUJI MÁM VÁS RÁDA!

 


 

 

23.6. 2012
INTERCANIS BRNO

Od středy pěkný maraton.....

Středa 15 hodin v práci, čtvrtek 16 hodin v práci.....3 hodiny spánku a hurá v pátek do Brna pomáhat chystat Brill na sobotní výstavu. Zvládly jsme to, a rychle zpátky domů, nachystat Donalda. Spánek už byl delší...HURÁ !!!

Sobota 6.00 manžel vaří kávu, rychlá sprcha a vyrážíme do Brna. Super, žádná hádka....."snad poprvé".

8.30 my vystavovatelé už jsme se všichni sešli u výstavního kruhu a hurá do bufetu. Plně jsme obsadili dva stoly a bylo veselo.

9.45 přijel "Fan klub" Černobílé elegance. Vůbec jsem to nečekala, bylo to dojemné a velmi povzbuzující!

Kolem 13-té hodiny jsme se konečně dočkali a začali vystavovat.

  • Tř. mladých: Batul Černobílá elegance: majitelka Andrea Bílková V1, CAJC
  • Bakus Černobílá elegance: majitelka Vlasta Bílková V2
  • Tř. šampionů: Donaldík V1, CAC, CACIB, BOB
  • Tř. mladých: Brill Černobílá elegance: majitelka Zdeňka Eiflerová V1, CAJC, BOJ
  • Mezitřída: Arleta Černobílá elegance: majitelka Milena Hlavicová V1, CAC, CACIB
  • Ze všech našich štěňátek máme velikánskou radost. Všem ještě jednou GRATULACE.

A stará písnička " červený koberec" .....????? Bohužel, bez umístění.
UNAVENÁ, ALE ŠŤASTNÁ jako Venclovský!

Všem čtyřnožcům i dvojnožcům posílám pusu a v srpnu na srazu naschledanou.


 

21.5.2012
Dnes nás opět navštívila skvělá rodina Bílkova s klukama. Pěkně vyrostli, nemohla jsem je ani poznat. Naše holky hárají a Donald je nevrlý, takže si kluci Batul s Bakuskem museli vystačit sami.
Andrejka mě udělala i kosmetiku, no, prostě super....Ale chudák Honzík, toho mě bylo líto....trpělivě poslouchal tři baby čtyři hodiny, které klábosily jen o psech. Mě už to ale začíná také trochu vadit, musíme najít i jiná témata.....No co už, DEFORMACE POVOLÁNÍ!!! Z mého laciného fotoaparátu jsem udělala několik fotek, ale vyfotit dva raubíře v klidu.....
Mějte se všichni moc krásně a za týden naschledanou.


 

21.5.2012
Dnes se nás sešlo hodně. Batul s Andrejkou, Bakus s Vlastičkou /11 měsíců /, Credo s kapitánem Oldou, Canny s panem Mazourem/ 4 měsíce / a samozřejmě naše tříčlenná smečka Aimeé, Donald a Saly. Jediný kdo nebyl ve vodě byla Aimeénka, ta to pozorovala s poměrně velké dálky a Oldovi asistovala při kamerování.


 

13.5.2012
Speciální výstava Humpolec
Zvoní telefon: Ahoj, tady Milča, nechceš se mnou jet na speciálku?
Já: Kam a kdy?
V květnu do Humpolce.
Já: No, já nevím, ale asi ano. Můžu vzít i Donalda?
Jasně.
Tak jo, pojedu a ráda.
Na poslední chvíli jsem Donalda přihlásila a těšila se na Arletku a Milču. Simi, musíš navigovat, nemám moc dobré orientační schopnosti..... To si vybrala tu pravou, já zabloudím na parkovišti před supermarketem....
Byla úplná pohoda, Milča je šikulka. No, mezi námi, na dálnici cedule jako kráva a v Humpolci se moc zabloudit nedá. Cha cha cha.

Počasí nám také přálo, ráno sice zima, ale potom bylo i sluníčko. Hlavně že nepršelo. Arletka byla moc hodná, ležela v pelíšku a myslím, že byla trochu uražená. Milča říkala, že jí výstavy moc nebaví. Ale v kruhu to zvládla. Naše Junior šampionka, která už byla dnes v mezitřídě byla VÝBORNÁ Donald ve tř. vítězů CAC. Opět neproběhne stříhání, protože má naběhnuto na GRAND championa. Ale potom opravdu končíme.

Milčo, děkuji a za měsíc naviděnou!!!!!!.


 

5.5.2012
MVP Praha. Andrejka s Marťasem a Batulkem mě sebou vzali na výlet do Prahy. Vystavovali se čtyři naši kluci ve tř. mladých. Batul, Bronx a potomci Donalda Casanova a Curaso z chs. Jemalle. Velice jsem si to užívala, protože jsem byla jako divák a neměla jsem žádné starosti. No, užívala, nervózní jsem byla asi za všechny čtyři. Casanova CAJC, Bronx V2, Batul VD3, Curaso VD. Posudky těch dvou mě překvapily, ale právě i o tom je celý koloběh výstav.

Cestou zpátky do Brna jsme navštívili našeho Creda. Když ho Batul uviděl, zapoměl jak moc je unavený po náročném dni a vyváděl s o 6 měsíců mladším bráškem asi hodinu a půl.
Pro mě to byl opět krásný den a ikdyž jsem nevystavovala je večer a já padám na pusu. Připojuji pár fotek. Připraveným přeje, mě né, protože mě došly baterky. Doufám, že někdo fotky pošle a já je hned přidám.
Mějte se všichni moc krásně a všechny chlupáče za mě pohlaďte. Marťo, díky za bezpečnou jízdu. Pá pá


 

24.3. 2012
NITRA DOGSHOW: Donald splnil podnínky pro udělení titulu INTERCHAMPION!!!! Dostal i BOB. Na červeném koberci se dostal do užšího výběru prvních pět, ale bohužel první dvě místa patřila kokršpanělům a třetí labradorovi. To už je vždycky taková třešinka na dortu.....tak snad příště....


 

11.3.2012
Po vyčerpávajícím víkendu, kdy odcházela většina štěňátek do svých nových domovů nás dnes odpoledne přišla rozptýlit rodina "Batulovců". Andrejka a Marťas s Batulkem. Nemusím psát, jak ráda jsem je viděla a jak to bylo super.....Také dnes volal Afrik s paní Táborskou, její nadšení se tak krásně poslouchalo, že kdybych se nemusela věnovat Batulovcům a hovor po 10 minutách ukončit, poslouchala bych chválu na Afrika klidně ještě hodinu. Posílám alespoň pár fotek Batula se svými pány. Všem příznivcům našich stránek přeji krásné dny.


 

5.2.2012
DUOCACIB BRNO 2012.
TŘÍDENNÍ VÝSTAVNÍ MARATON.

V pátek 3.2. velká příprava našich mazlíků na dva výstavní dny.
Sobota 4.2. Ráno 6.oo h
Peťoooo, ještě 5 minut....Z 5 bylo 10 a už jsem nestíhala.... 7.15 h už hádka, že ženský jsou hrozný.....a že nezaparkujeme....odjezd se posunul na 7.45 V areálu jsme ale ještě dobře zaparkovali, a tak napětí pominulo. / Jak kdyby nebylo jedno, jestli půjdeme o pár metrů víc / V kruhu jsme zjistili, že jsme přeřazeni k jinému rozhodčímu, poněvadž zjistili, že ten náš původní nemá aprobaci na PVP.

To jsme ale ještě nevěděli, co to pro nás majitelé portů bude znamenat. Posuzovala nás paní OˇDonoghue z Velké Británie a posuzovala tak, že porti šli do kruhu v 17.00 h. / dokážete si to představit? /
Ztěžka.....Psi i lidé byli tak otráveni a unaveni a samozřejmě atmosféra nic moc. Navíc jsme tam měli dorostence, kde někteří byli na výstavě poprvé a vůbec se jim nedivím, že naposled...DOUFÁM, ŽE NEEEE!!!!

Abych se dostala konečně k posudkům:
Naši dorostenci byli všichni velmi nadějní v tomto pořadí: BATUL, BRONX, BAKUS. Batul je ostřílené štěndo, jeho majitelé ho mají opravdu zmáknutého. Bronx, stěží si může někdo dovolit říci, kdo je lepší, jestli Batul, nebo on....Naše zlatíčko Bakus, posteláček....panička mu neumí říci NE a on toho patřičně využívá, ale exterier má perfektní, jako jeho sourozenci.
Tak, to by byli kluci dorostenci. Za dva měsíce už ale budou mlaďoši a ve výstavním kruhu jim nebude nic tolerováno. Já osobně už se moc těším, až uvidím vyrůstat budoucí šampiony.
A teď naše mlaďoška ARLETA. Tři výstavy, tři vítězství a v sobotu splnila podmínky pro udělení titulu ČESKÝ JUNIOR ŠAMPION. Arletce a její majitelce paní Hlavicové moc gratulujeme.

A my? DONALD tř. šampionů: res. CAC. Byl úžasný, mám z něho velkou radost. A také, že jsme porazili švédského šampiona. Vyhrál Portogalo / pěkný pes, nelze mu nic vytknout /.
SALY tř. otevřená: CAC a res. CACIB. Tímto jsme splnily ČESKÉHO ŠAMPIONA. Švédského šampiona jsme ale neporazily. Salynka se vznášela jako baletka, ale přece jenom po štěňátkách byla ostříhaná a srst jí ještě nedorostla do super délky. V 18.10 h bylo po všem a my jeli domů. Byli jsme hodně unaveni, ale stálo to za to. Doma horká lázeň, večeře a padli jsme za vlast. O štěnda se starala dva dny dcera, tak jsem je ani neviděla. Spokojeně chrupkala, a já taky....

5.2. ráno bylo lepší, už jsem vstávala 5.30 h a byla pohoda. Opět jsme / podle manžela / dobře zaparkovali a už si to štrádujeme ke kruhu. A co myslíte?....Zase jsme přeřazeni. V neděli nás posuzoval manžel Britky pan O´Donoghue. Porti budou opět nastupovat jako poslední. Někteří vystavovatelé byli naštvaní a vyslali tým do výstavní kanceláře. Bylo jim řečeno, že dnes to bude odsýpat, poněvadž odpoledne odlétají. To nás všechny uklidnilo a byla dobrá nálada.
Co vám mám povídat....16.30h to jistilo.

Manžel pojedl vtipné kaše, tak bylo trochu rozptýlení. Na klecích místo pejsků hladil chlupaté čepice a na nevěřícně koukající majitelé dělal obličeje Mr. Beana. Můj manžel také velice dobře umí anglicky, tak docela dobře popoháněl rozhodčího ťukáním si na hodinky se slovy: aero frnk....Musím ale podotknout, že oba rozhodčí pán a paní O´Donoghue byli velice sympatičtí a svědomití. Velcí profíci, tím víc si posudků cením.

Přejděme k výsledkům.
Bronx a Arleta byli přihlášeni pouze v sobotu, ale v neděli přibyly Donaldovy děti z chov. stanice Jemalle. CASANOVA a CALYPSO. Jak taky jinak: CASANOVA.: CAJC a Junior BOB CALYPSO: CAJC. / překrásná zvířata /
No, a my? DONALD úplně stejně jako v sobotu. Res. CAC. V posudku: velmi pěkný šampion, láskyplný vzhled a povaha, ale chování šťastného štěňete, né šampiona. Tak opět druzí / zaslouženě /.
SALY: CAC / a teď POZOR / CACIB, čímž jsme splnily podmínky pro udělení titulu INTERCHAMPION. A porazily oba švédské šampiony. HURÁÁÁÁ!!!!! Saly byla boží, a ani její o něco kratší srst než ostatních ji nebránila dostat titul.
BOBA dostal jako v sobotu Portogalo. / Jo, líbivý pes /.

Milovníci pejsků, jak už jsem se zmínila na začátku, byly to dva náročné, vyčerpávající dny jak pro nás, tak pro naše miláčky a proto to, co teď píši není fráze, ale upřímná slova PODĚKOVÁNÍ.

Děkuji moc všem. Andrejce, jejímu příteli Martinovi a Batulkovi, Honzíkovi za super předvedení Bakuska, paní Bílkové / úžasná žena / za trpělivost, rodině Děrešových hlavně Gábince, jak se starala o Bronxíka a z které se klube mladá vystavovatelka, paní Hlavicové její mamince / skládám obdiv / a Arletce, panu Eichlerovi s Brill, který byl opět pouze na čumendě / střihačka bohužel nezvládla střih, tak musíme čekat, až Brill srst doroste / jinak, teď se směji, když si na ni vzpomenu, je to takové šídlo, úplně ji mám před očima....zase se směji....to je torpédo, paní Mikuláškové za podporu a výdrž, v neposlední řadě rozhodčím za skvělé posouzení, mé dceři za starost o 13 štěňátek, prostě všem, všem, všem.......


 

8.1.2012
Dne 7.1. 2012 jsme se s Donaldem a Salynkou zůčastnili Národní výstavy.

Přehoupla se druhá výstavní sezona a Donald splnil podmínky pro získání Českého šampiona krásy. Nejenom to, získal i Národního vítěze a do sbírky dalšího BOBA. Salynka výborná 1 a CAC. Aimeénka na nás čekala doma s dcerou, ale k porodu se zatím nechystá.....

Tak, to jsme byli my. Na výstavě byly ale ještě 4 naši potomci, 3 vystavovali a Brill /Aime/ to byla jenom omrknout. Arletka Černobílá elegance, která byla ve tř. mladých, získala CAJC a nejlepší mladý jedinec. Je velmi pravděpodobné, že v únoru splní podmínky pro udělení Českého junior šampiona. Naši dva dorostenci Bakus s Batulem byli úžasní. Batul nemá problém snad vůbec s ničím. Velmi nadějný 1. Až do pozdního odpoledne vydržel, aby se mohl předvést na červeném koberci. Bakusek byl nadějný, ikdyž při tréninku byl super, prostředí ho hodně ovlivnilo a nepředvedl se tak, jak by měl. Byl malinko vystrašený. Je to ale šestiměsíční drobek, až půjde na 2., 3., 4., výstavu tak bude otrkaný pes. Doufám, že to majitele neodradilo a nevzdají to. Byla by to škoda, protože exteriér má opravdu výborný. A naše Brill, no ta se sice nevystavovala, jak už jsem psala, šla to jenom omrknout, ale to je torpédo. Prostě neúnavná. S pánečkem prozkoumala celý pavilon, celé okolí výstaviště a né a né ji unavit. Miluje snad každého psa, každého člověka, každou věc. Zajímá ji všechno a všichni. Po exterierové stránce je také moc pěkná a už se těším, až ji uvidím ve výstavních kruzích. Potkali jsme i manželé Pohlreichovi s jejich fenkou Českého fouska, s paní jsme prohodili pár slov a já poprosila o fotku. No, a teď už zbývá jen Obama. /Ha ha ha/

Závěrem bych chtěla upřímně, od srdce moc, moc, moc poděkovat paní Hlavicové, slečně Andrejce a jejímu příteli Martinovi, rodině Bílkové, panu Eichlerovi, rodičům a manželovi za podporu, v neposlední řadě panu rozhodčímu ing. Antonovičovi, dceři, že zůstala doma s naší nastávající maminkou, prostě všem, kteří byli s náma jak fyzicky, tak v myšlenkách.
Takže, za měsíc v Brně na výstavě nashledanou.

Copyright © 2016. All Rights Reserved.