Chovatelská stanice Černobílá elegance

Portugalský vodní pes / Portuguese water dog

Poslední novinky

6.1.2024

Do naší chovatelské stanice přibyly dva přírůstky...Asonny From Elegance a O Jingle Bell Lago Di Fortuna. Obě se zúčastnily několika výstav se super výsledky. Celý text zde...


25.10. 2023

VRH "R" Pandičce a Lambovi se 28.6.2023 narodila překrásná, zdravá štěňátka. 6 kluků a 5 holčiček.....Více zde...


3.4. 2022

VRH "Q" 3.4.2022.....Více zde...


24.5. 2021

VRH "P" 24.5.2021.....Více zde...


23.5. 2021

VRH "O" 23.5.2021.....Více zde...


2.2.2020

Den 2. DUOCACIB - BRNO.....Celý text zde...


1.2. 2020

Dnes krásný den .....DUOCACIB BRNO.....Celý text zde...


12.1.2020

Tak mě ti mojí kámoši říkali, že jsem nějaká moc hodná.... moc jsem to nechápala, protože mám ty dva, .....Celý text zde...


11.1.2020

Hanácká národní výstava psů: 11.1.2020:.....Celý text zde...


3.1. 2020

Právě mě přišlo krásné PF. JAGUAR Černobílá Elegance má na kontě další šampionát.....Celý text zde...


28.11.2019

Medynce začaly padat zuby, už máme tři nové perličky..... přestala tak nějak poslouchat a dělá si, co uzná sama za vhodné.... .....Celý text zde...


4.11. 2019

Že je Mercedes šikovná, o tom není pochyb ....(3 měsíce).....Celý text zde...


16.11. 2019

Ranní procházka s vnukem......Celý text zde...


13.10.2019

Tak takhle si tady žijeme.... / Mercedes Černobílá Elegance / S miskou na vodu hrajeme hokej, někdy si ji pleteme s bazénem... .....Celý text zde...


23.9.2019

Představuji našeho nového člena rodiny.... malou, Velkou Mercedes......Celý text zde...


8.9.2019

V týdnu jsem si udělala fantastický holandský řízek....:-) Chtěla jsem si ho náležitě vychutnat, sundala jsem škrtící díl prádla a dala za sebe na židli... .....Celý text zde...


8.9.2019

To je tak, když jeden sedí u pc a to jedno hov..., co tam je, chce uklidit až potom.... .....Celý text zde...

 

Číst dál...

Novinky 2011 - 2010

20.12.2011
Poslední adventní neděli nás navštívili naše mimča a jejich úžasní pánečci. Batul, Bakus a Brill. Přijela i paní, které se to její štěňátko narodí až za měsíc. Viděla tu naše potomky a myslím si, že se zamilovala. Všichni jsou velmi vychovaní a krásní. Na porty nedám dopustit, ikdyž se chovatelstvím zabývám více jak 20 let a "miluji" všechna plemena, porti jsou něco jako mezi nebem a zemí. Samozřejmě se může stát vyjímka a nějaký jedinec nebude podle našich představ, nebude to to pravé ořechové, ale je to živý tvor, ale i s tím se musí počítat, ikdyž zcela vyjímečně.

Dnes jsme si plánovali procházku.....potom něco dobrého....Hnípali jsme na sedačce, klábosili a klábosili, až byla úplná tma. V létě bych chtěla zorganizovat 1. ročník tábora 2-3 dny, kde nemusí být jen porti, ale známí známích se svými miláčky.

Všem děkuji za pěkné odpoledne.


 

29.11.2011
Tento týden byla dobrá konstalace hvězd a navštívilo nás pět majitelů našich štěnátek. Vyměnili jsme si zkušenosti a nasmáli se u lotrovin našich štěnisek. Byly to moc pěkné dny. Jsem ráda že jsou dvojnožci spokojeni a čtyřnožce chovají jako v bavlnce.

Také nám poslala obsáhlý e-mail rodina Jessen z Německa, jak je Bond šikovný a jaké mezi nimi vzniklo velké pouto.

Brusel, který žije v Alpách jezdí s paničkou po celém světě a bude ji doprovázet na studia na univerzitě kde ji bude velkou oporou.

Všem přeji hodně úspěchů a krásné dny.


 

18.11.2011
Dnes nás poctila návštěvou naše Arletka se svojí paničkou. Arletka je boží.....Ovšem přivítání nebylo tak vřelé, jak jsem si představovala, Arletka je prostě dáma....Přišla ale dcera, a tu přivítala s opravdovou radostí.
Arletka se chovala opravdu jako dáma, je velmi dobře vychovaná, je vidět, že ji Hlavicovi, /tak se jmenuje její nová rodina/dobře vychovali.

Exterier má Arleta také výborný. Jak už jsem psala dříve, je to překrásná, silná fenka. S paní Hlavicovou jsem si popovídala o pejskách a bylo to příjemné strávení části dne.
Také chci poděkovat všem, kteří za námi jezdí, rodině Frehl, rodině Bílkové, o kterých jsem nepsala /při další návštěvě to napravím/, ale kteří jsou také velmi příjemní a mají krásná štěniska.


 

17.9.2011
Dnes nastal den D pro naše "mimina". Bohužel pan Macháček se nemohl z vážných rodinných důvodů s Andorou výstavy zúčastnit, ale Arletka nám to vynahradila. CAJC a nejlepší mladý jedinec. Od pana rozhodčího měla krásný posudek. Je to krásná, silná fenka. Děkuji manželům Hlavicovým, že Arletku předvedli, že je neodradila úskalí, které na výstavách jsou a že vydrželi až do konce. Přeji našim "miminům" hodně štěstí a výstavních úspěchů.


 

22.8.2011
Holky už našly svoje rodiny. Podle zpráv jsou všichni spokojeni. Jak dvounožci, tak malý plyšáci. Zatím co Brazílie / Babu/ a Belgie / Belinka/ jsou jedináčci, Brill / Amálka/ má doma Irského vlkodava a kočičku. Prý se čumáčkují a vlkodav našlapuje jako Korok, aby malé neublížil. Už se těším na fotky. Hned se s váma podělím.
Dnes také volala paní, která má už puberťáka Auroru /Besinku/, že jí nemůžou dostat z Berounky, když jdou směr od vody, tak jedině na vodítku....povídala zážitky....jak je úžasná, inteligentní, moc za ni děkovala, bylo to dojemné. Už také hárá. Ráno vstávala a říká manželovi: Co jsi si rozškrabal ? Na prostěradle máš krev....No....zbytek víte.

Všem našim fandům děkuji za přízeň a brzy na psanou.


 

25.6. 2011
Dnes jsme byli na Intercanis v Brně. Jel s náma jenom Donald, holky byly doma. Potom mě moc mrzelo, že jsem nepřihlásila i Aimeénku. Naši čumáci už letos nic nepotřebují, ale když byla výstava v místě a aby jsme nešli úplně jako diváci, přihlásili jsme Donalda. Mimo toho, že jsme potkali spoustu známých, přijela se podívat i paní, která má od nás Arletku. Doprovázely jí kamarádky, které byly perfektní /posílám velký pozdrav/, až jsem jí je záviděla. Atmosféra byla úžasná, měli jsme velkou podporu. Holky fandily a povzbuzovaly a Donaldovi se to očividně líbilo. A teď k Donaldovi: PAŠÁK- zkrátím to....V1, CAC, CACIB, BOB. Opět v posudku: typický představitel plemene. Byl to pěkný den, pro mě společenská událost, ostatně jako vždy, ať už jsme ten den úspěšní či nikoli.


22.6.2011
Dnes nás poctili svojí návštěvou majitelé Aidy / Aqua/. Aida mě hned poznala a skočila mě do náruče. Potom hned nakukovala do výběhu, kde jako malá skotačila se sourozenci. Z Aidy je krásná, silná fenka. Na první pohled bylo jasné, že je v těch nejlepších rukou. Bylo vidět, jak jsou všichni sehraní. Hlavně s mladým pánečkem, kterého si Aida pořád hlídala a pořád k němu vzhlížela. Paní sice říkala, že první ve smečce je ona, ale nevím nevím. Bylo opravdu dojemné pozorovat pouto mezi Aidou a 10ti letým chlapcem. Děkuji této rodině, jako i všem ostatním, že našim štěňátkům dávají takovou LÁSKU A PÉČI.


 

1.6.2011
Salynce se blíží doba porodu, jen doufám, že jich nebude jedenáct, jako u Aimeénky. Byl to totiž velký nápor. My jsme to ale zvládli myslím skvěle, tři měsíce po porodu vyhrála Aimeé dvě výstavy za sebou.

Chtěla jsem dokázat, že když má fenka tu nejlepší péči, dostane se do kondice velmi rychle. I při jedenácti štěňátkách. To jsem se rozepsala.....Jinak jsem se dívala na vzkazník, ten se moc neujal, asi je to moc složité. Pořád píšete emaily, sms, voláte....a vzkazník je prázdný, teda až na paní, které moc děkuji za její příspěvek. Lidé, budu vás respektovat, budu s vámi komunikovat individuálně a vzkazníkem vás nebudu trápit. Jsem ráda, že mám vaši přízeň. Mám vás ráda. A ty co mě nesnáší mám také ráda. Kecám, nemám ráda nikoho, jen zvířata. Zase kecám....." To je na Chocholouška že?" Trochu odlehčení...

A ještě jedna věc důležitá, mám nový mobil, kdyby jste viděli můj starý, pochopíte, proč důležitá a hned jsem zkoušela foťák, tak je pár fotek Salynky ve fotogalerii. A protože mám "málo práce" oprášila jsem úspěchy naší bandy, tak mrkněte. Když už jsem byla u těch fotek, přidala jsem rodinu našeho Donalda a pár foto našich přátel ze zahraničí. Přeji vám krásné dny plné sluníčka a hned jak to Salča vyklopí jsem tu jako na koni. /oprava: hned jak bude mít Salča miminečka/


 

7.5.2011
Štěňátka mají nový výběh, kde jeho součástí je i potok. Jsou odchovávány v těch nejlepších podmínkách a jsou šťastná. Raubíři dovádějí, seznamují se se vším, co neznají a v té psí školce vyhlíží nové pánečky.


 

25.4.2011
V pátek odpoledne jsme vyjeli s Donaldem a Saly na výstavu psů do Maďarska. Aimeé zůstávala doma, protože hárá. Cesta byla pomalá a dlouhá. Velký provoz a spousta havárií. Všichni na svátky cestovali. Ve Vídni jsme nabrali naši kamarádku Janičku, která tento výlet zorganizovala a nabrali kurz směr Maďarsko. Do Egeru jsme přijeli asi ve 23.oo hod ubytovali a padli všichni za vlast. Viz foto psů ve fotogalerii 10 minut po příjezdu.

V 7 hod ráno jsme jeli na výstavu do nedalekého Szilvásváradu, ale jenom jako diváci, náš den měl přijít až v neděli. Super atmosféra, krásný slunný den. Já jsem byla trošku nervozní, protože náš den měl teprve přijít. Odpoledne jeli děcka /Janča se svým přítelem/ na výlet, já starý spáč na hotel. V 17 hod přišla sms, at se přichystám, že jdeme na společnou večeři. Krásné, historické městečko plné restaurací a hudby. Trošku mi to připomínalo Chorvatsko. Do hotelu jsme přijeli asi hodinu před půlnocí. Dala jsem si budík na 5.30, abych ještě stihla pejsky trošku přifouknout a Saly trošku vybělit capky, přece jenom za dva dny je měla zaprášené.

Když jsem ráno vstávala, psi už seděli u postele, zírali na mě a v tlamě každý jednu moji botu. Bylo to dojemné. Náhoda nebo instinkt? Raní káva, nezbytná cigaretka a moc se mi do těch psů nechtělo. Vždyť byli tak krásní, tak si říkám, co se má stát, ať se stane, už na nich není co vylepšovat.Aspoň mě zbyde více času na sebe. Psi se evidentně těšili, leželi a intenzivně bušili ocasama do plovoucí podlahy. Měla jsem obavy, aby to slabé hotelové zdi unesly. A tak jak jsem seděla, pila kávu a meditovala čas utíkal a já jsem stihla pouze rychlou ranní sprchu a hurá na náš den D.

A jak to vše dopadlo? Donald se Salynkou se líbili. Donald V1, CAC, CACIB, HFGY-BOB a Salynka V1, CAC, CACIB. Konkurence se mi osobně také líbila, ale rozhodčím bohužel nebo spíš bohudík né. Naši známí si už z nás dělají legraci, že ať nikam nejezdíme, ať si to všechno necháme jenom poslat. Ale to jsou lajci.....chovatelé vědí, že to všechno záleží na spoustě okolností....my zatím máme štěstí....a asi krásné psy, ještě se nenašel rozhodčí, který by měl nějakou výtku....chlubím se? Chlubím, ruku na srdce a kdo né, když je čím. Když Donald netrojčí a chová se normálně, konkurenci nemá. Jednou mě jeden rozhodčí říká: jak to děláte, že máte tak krásné psy? Na odpověď nečekal. Asi bych tu odpověď ani nenašla.....Své psy milujeme a vše ostatní je jen třešinka na dortu.

Takže, největší díky Janičce Kvíčalové za organizaci, jejímu příteli Zdenkovi za to, že nás bezpečně odvezl těch 1300 km a samozřejmě všem, kteří nám drželi palce.


 

9.4. 2011
Udělali jsme si s Aimeénkou výlet do Ostravy na výstavu psů. CHtěli jsme splnit poslední nominaci na ČESKÉHO CHAMPIONA KRÁSY. Nejenom, že je ode dneška naše Aimeé ČESKÝ CHAMPION, ale dostala i titul Národní vítěz a BOB.

Opět výňatek z posudku: Velmi typický představitel portugalského vodního psa. Jsme na naše pejsky opravdu moc pyšní. Vždycky přesně vědí, jak se mají chovat a co se od nich očekává. JEN PROMLUVIT.


 

8.2.2011
Výstava DUO CACIB Brno 5.a 6.2.2011

  • sobota: rozhodčí pan Šulcek Donald- V1, CAC, CACIB, BOB. Aimeé V1, CAC, res.CACIB.
  • neděle: rozhodčí pan Inversen /Norsko/ Donald- V1, CAC, CACIB, BOB
  • posudek: very very typical portuguese water dog. Aimeé- V1, CAC, CACIB.

Děkujeme všem,kdo s námi byl na výstavě, i těm co na nás mysleli doma za jejich podporu. Velké díky paní Markovičové, Babicové a Kvíčalové.


 

22.1.2011
MVP Trenčín zatím nejhorší naše výstava, podrobnosti zatím vypisovat nebudu, ale nebojte, všichni se to dozvíte, až mě trošku přejde zlost. Jinak jsme opět zabodovali Donald CAC, res. CACIB Saly CAC, CACIB.


 

8.1.2011
Výstavní sezonu 2011 jsme zahájili v Olomouci a velmi úspěšně. Donald splnil podmínky pro udělení ČESKÉHO JUNIOR CHAMPIONA. Dále získal titul nejlepší mladý plemene a opět se nominoval do nejlepší mladý pes skupiny. Tam jsme se ale neumístili. Saly získala CAC. Na výstavě pršelo, takže když jsme chodili venčit, bylo to dost strašné, ale my jsme šikulky a zvládli jsme to. I kdyby " trakače padaly" úspěch nám to nezkazilo. Děkuji Donaldovi, Saly, mému manželovi za trpělivost a dceři, že se doma postarala o štěňátka.


 

9.10.2010
Na MVP v Č.Budějovicích už byla Saly v dospělácích. Získala CAC a CACIB. Aimeénka hárala, takže s náma na výstavě nebyla. Donald se umístil jako 2. Pan rozhodčí se rozhodoval dlouho. ale nakonec jsme nezvítězili. Přesto jsme moc rádi, že se Donald líbí.


 

5.10.2010
Naše Aimeé začala hárat a my si udělali výlet do Itálie za krásným pejskem Aramisem, po kterém jsme chtěli štěňátka. Aimeé se celou cestu i pobyt chovala jako dáma, byla perfektní. Štěňátka z tohoto spojení čekáme asi 08.12.2010.Více v odkazu Plánované vrhy.


 

25.9.2010
V Brně získala naše Saly šestého CAJC. Je to její poslední výstava ve třídě mladých. Aimeénka už byla ve tř. otevřené a získala CAC a národního vítěze. Donald získal CAJC, nejlepší mladý plemene a BOB. Na naše miláčky jsme opravdu pyšní. OSLAVUJEME.

Copyright © 2016. All Rights Reserved.